Deze planten brengen de lente op je terras

Met lentebloeiers als violen, primula’s en Madeliefjes geef je het terras en balkon razendsnel een complete metamorfose waar de kleuren vanaf spatten.

Kleurenfestijn

Violen met kleine en grote bloemen in talloze kleuren zijn de populairste lentebloeiers. Feloranje, donkerrood, knalgeel, zachtroze of lichtblauw… ze zijn er in haast alle denkbare kleuren. Voeg er primula’s en Madeliefjes (Bellis) in felle zuurstokkleuren bij om de kleurenexplosie compleet te maken. Een bonte kleurenmix maakt je balkon of terras extra vrolijk en energiek. Vind je dit toch iets te heftig? Relax! Eén hoofdkleur of ton-sur-ton zorgt voor een rustige lentesfeer.

 

Aan de slag

Haal potten, bakken, kannen, schalen, blikken, emmers en teilen tevoorschijn, vul deze met grond en beplant ze met kleur. Zorg wel voor een afvoergaatje in de bodem zodat overtollig (giet)water weg kan vloeien. Geen gaatje? Geen probleem! Stort in dat geval een laagje hydrokorrels onderin de pot. Geef alleen water op het moment dat de grond droog aanvoelt. Haal ook af en toe de uitgebloeide bloemen weg. Dan krijgen je lentebloeiers steeds nieuwe knoppen.